"La dificultat és el pitjor de les enginyeries, sobretot el primer any, però, de mica en mica, vas tirant endavant, això sí, cal sacrificar-se i ser molt constant." Álvaro López Francisco és de Villaturiel (Lleó) i té 24 anys. Actualment, està fent l'últim curs d'Enginyeria Industrial a la Escuela de Ingenierías Industrial e Informática de la Universidad de León, on també va fer l'Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat en Electricitat.
"El CERN és un laboratori a l'avantguarda de la física i la tecnologia. Els projectes que realitzem són nous, pioners, i, per tant, exigeixen mètodes de treball i solucions noves que ens enfronten a reptes contínuament." Mar Capeáns Garrido va néixer a Santiago de Compostel•la fa 41 anys. És física, investigadora del CERN (European Laboratory for Particle Physics) amb 16 anys d'experiència i és una dels 1.500 científics que treballen en l'experiment de l'accelerador de partícules, l'objectiu del qual és entendre el perquè del Big Bang.
"Aquesta carrera no només m'aporta el que m'esperava, sinó que també m'enriqueix en l'àmbit personal." María Dolores Otero és de San Fernando (Cadis) i té 50 anys. És auxiliar d'infermeria i, a més, està fent 3r de la diplomatura en Treball Social a l'Escuela Universitària de Jerez, adscrita a la Universidad de Cádiz.
"És una carrera que exigeix dedicació i, amb això, qualsevol alumne que hagi arribat a la universitat no ha de tenir dificultats per finalitzar el grau dignament." Miguel Miranda Aranda és diplomat en Treball Social i té el màster en Treball Social en Psiquiatria per la Universidad de Zaragoza, on és professor des de fa 20 anys i imparteix Introducció al treball social, assignatura obligatòria de 1r curs.La Universidad de Zaragoza és la primera universitat pública que ofereix el grau en Treball Social.
"El treball social comprèn molt camps específics. La preparació "real" comença quan surts de la facultat, amb l'experiència laboral i la formació continuada." Gemma Galán Rubio té 30 anys i és diplomada en Treball Social per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment, treballa amb persones que pateixen un trastorn mental i amb les seves famílies.
"Considero que com més coneixements es tinguin millor, perquè és més enriquidor per a l'artista." Macarena Gómez Traseira va néixer a Còrdova fa 30 anys; des dels 14 anys ja sabia que volia ser actriu, però no s'imaginava que arribaria tan lluny. Ha treballat a sèries com Hospital central, Padre coraje o El comisario i a pel•lícules com La noche que dejó de llover o Sexykiller. Ara, està gravant la tercera temporada de la sèrie La que se avecina i la pel•lícula Carne de neón, de Paco Cabezas.
"El biòleg és un professional molt versàtil i molt preparat per exercir la seva professió en qualsevol sector dins del camp de la ciència." Fátima Paramio Pérez té 26 anys i és de Minas de Riotinto (Huelva). Va estudiar la llicenciatura en Biologia a Sevilla i, actualment, treballa com a Tècnica en Inspeccions Ambientals en una empresa de gestió mediambiental. A més de la carrera, també ha fet un màster en Prevenció de Riscos Laborals i un curs d'Expert en Gestió de Residus, i molts altres seminaris.
"La clau a la universitat està en el fet d'estudiar el que t'agrada i arribar-hi amb l'hàbit de treball adquirit. La universitat no és del més llest, és del que més treballa." Eduardo Domingo de Miguel és llicenciat en Biologia i Bioquímica i Doctor en Bioquímica per la Universidad de Navarra, on exerceix com a professor des de fa 6 anys.
"M'agradaria treballar en alguna cosa relacionada amb la conservació marina i la formació ambiental." Maria Casadesús Pugés té 24 anys i és de Mont-ras (Girona). Va començar a estudiar la llicenciatura en Biologia a la Universitat de Girona (Catalunya), però va canviar a la facultat de Biologia de la Universidad de La Laguna (Tenerife), on està cursant el 5è curs.