Cursos Relacionats

Vacances d'estiu

Prepara bé les teves vacances d'estiu!

Vacances d'estiu
L'estiu ja és a tocar i la fi del curs també. Si els estudis et van bé, comença a preparar unes bones vacances amb els amics.
Tot seguit, t'informem dels aspectes que cal tenir en compte quan viatgis a un altre país.
Documentació necessària

Quan sàpigues el destí del teu viatge, cal que t'informis dels documents que necessites per viatjar o per la teva estada en el país triat. Segons els país on vagis necessitaràs una documentació o una altra, ja sigui per les seves condicions sanitàries, de seguretat o per la relació diplomàtica que tingui amb Espanya.

Consells:

 

  • Fes un inventari de la documentació requerida.
     
  • Tingues en compte el temps que es triga per tramitar un document.
     
  • Revisa la data de caducitat del DNI o del passaport.
     
  • Fotocopia els documents i guarda les còpies en un lloc segur, perquè en cas de robatori o pèrdua, els tràmits siguin més ràpids.

A més del DNI, el passaport o el visat, hi ha un altre tipus de documents que no pots oblidar.

Certificat Internacional de Vacunació

Per poder anar a l'Àfrica, a l'Àsia i a Amèrica del Sud, són obligatòries unes vacunes determinades, així com també el certificat de vacunació.

Adreça't als Centres de Vacunació Internacional de cada comunitat autònoma com a mínim un mes abans per obtenir informació sobre les vacunes obligatòries i recomanades al país de destinació.

Targeta Sanitària Europea

Aquest document el pots obtenir de forma gratuïta i et permet rebre les prestacions sanitàries en igualtat de condicions dels assegurats del país europeu al qual et desplacis.

L'atenció mèdica és gratuïta i, si l'has de pagar, després et retornaran la quantitat corresponent.

La targeta és individual i hi apareix el teu nom, el número de DNI i un codi que identifica l'Institut de la Seguretat Social que l'empara.

És vàlida durant una estada temporal, assenyalada en el document, en qualsevol país de la Unió Europea i de l'Espai Econòmic Europeu (Islàndia, Liechtenstein, Noruega), com també a Suïssa.

On?

És fàcil i ràpida d'aconseguir, només has de presentar el DNI i adreçar-te a qualsevol dels centres d'atenció i informació de la Seguretat Social.

Altres documents

Si vols que el viatge et surti bé de preu aprofita els avantatges de ser jove. Gaudeix dels descomptes dels carnets joves.



Diners
  • Reparteix i amaga els diners en efectiu en diferents llocs, és més segur.
     
  • No el deixis dins l'equipatge que facturaràs, ni al lloc on t'allotgis si no és que hi ha una caixa de seguretat fiable.
     
  • El millor és que, si has de canviar moneda, la canviïs abans de sortir i, si ho fas en el país de destinació, fes-ho en bancs o empreses de canvi.
     
  • Fixa't en les comissions que es cobren per la gestió. Existeixen mercats negres amb els quals has d'anar amb precaució, perquè solen ser il·legals i podries ser víctima d'una estafa.
     
  • Tingues en compte que el dòlar i l'euro cada cop són més acceptats a la majoria de països, per això pot ser útil que portis diners efectius en aquestes monedes.Consulta quin és el canvi d'euros o dòlars a la moneda nacional del país al qual aniràs.

 

País de destinació
  • Abans de marxar a un país estranger , informa't del clima, les tradicions, la gastronomia?, i esbrina si és un país segur.
     
  • Pot ser que durant el viatge sorgeixi algun problema, per això és bo que sàpigues on pots trobar l'ambaixada o consolat espanyols.

 

Salut

Emporta't una farmaciola amb la medicació que necessitis prendre, però porta-ho tot ben etiquetat, perquè en alguns països la legislació antidroga no mira amb bons ulls pastilles sense identificar.

Si vas a un país amb temperatures altes i elevats nivells d'humitat, pren nota d'aquests consells:
 
  • Has de portar roba de fibres naturals (cotó, lli, etc.), lleugera, no ajustada i de colors clars.
     
  • És aconsellable canviar-se de roba a sovint.
     
  • El calçat ha de ser còmode i ventilat per tal d'evitar infeccions per fongs.