Cursos Relacionats

Troba feina en l'entorn 2.0

Cerca feina en les xarxes socials

Troba feina en l'entorn 2.0
Actualment, tenir una bona reputació digital és molt important, ja que cada cop hi ha més empreses que es mouen per la xarxa buscant possibles candidats.

Aquí tens diferents tècniques i estratègies per trobar feina amb l'ajut de la web 2.0.
Crea la teva marca personal

Encara que tu no siguis cap producte, si crees la teva marca personal podràs destacar aquelles característiques que et diferencien de la resta mostrant els teus coneixements i habilitats, tal com es fa en els anuncis. L'entorn 2.0 permet que et puguis relacionar amb altres usuaris i que et posicionis com un professional del sector que t'interessa. A més, si participes en comunitats, blocs i fòrums pots tenir una reputació digital que podria ser decisiva a l'hora de ser contractat per una empresa.


     Com es fa?

Bloc. Crea un bloc on puguis escriure sobre allò que t'interessa i ensenyar la teva feina. Es tracta d'un tipus de carta de presentació per demostrar que saps del que parles o per presentar els projectes que has dut a terme. No obstant això, encara que aquest espai serveixi per anar creant la teva marca personal, tu no has de ser el centre de tots els articles, sinó que també has de donar a conèixer altres tendències, parlar-ne i opinar-ne.

A més del bloc, pots crear un butlletí (newsletter) perquè els lectors que ho desitgin rebin al seu correu electrònic les novetats que incloguis en la teva pàgina.

Has de tenir en compte que un bloc no és cap bagul de comentaris sense sentit o còpies d'altres articles; has de dedicar-hi temps, redactar continguts interessants i originals i incloure-hi vídeos i imatges.


Xarxes socials professionals. Encara que també existeixin XING i Viadeo, LinkedIn és la xarxa social professional per excel·lència amb 100 milions d'usuaris a tot el món i gairebé 2 milions d'empreses.

Per obtenir-ne resultats, has d'elaborar el teu perfil a consciència, incloure-hi una fotografia i emplenar totes les seccions. És important que tinguis el perfil actualitzat amb les teves feines, referències i connexions, i també que interactuïs amb altres usuaris i grups participant en debats.

Sabies que els estudis demostren que un perfil complet té un 40% més de possibilitats de ser escollit?


Una altra xarxa social professional a la qual pots accedir s'anomena Branchout. Pots aprofitar el potencial d'aquesta aplicació de Facebook, que té 600 milions d'usuaris registrats, per convertir el teu cercle social en oportunitats laborals.




Xarxes socials. També és interessant que estiguis present a Facebook i Twitter, ja que inclouen moltes empreses i et pot servir com a eina de promoció, tant pel que fa a empreses com pel que fa a contactes professionals.


Eines

CV digital. A la xarxa pots trobar diferents aplicacions per crear un currículum digital. Amb aquesta eina donaràs una visió més completa de la teva formació, capacitats i experiència professional. També té una estètica més atractiva i és més interactiu, ja que permet ensenyar les feines que has fet, incorporar-hi cartes de recomanació i mostrar fotografies.

Videocurrículum. És un currículum en imatges. Permet donar-te a conèixer mostrant el teu aspecte i la manera d'expressar-te en general i també presentant les teves feines. És més laboriós que el digital, ja que has de tenir cura de la teva imatge, saber què diràs, presentar els projectes que has dut a terme, etc., i, tot plegat, sense avorrir l'espectador!

Sabies que, segons el 26% de directors de recursos humans, un currículum creatiu i atractiu és clau per trobar feina?

Que utilitzis l'entorn 2.0 per trobar feina no significa que hagis d'oblidar els mètodes tradicionals, és a dir, prescindir del contacte personal, del boca-orella... L'ideal és combinar l'ús d'Internet amb la posada en pràctica de les teves habilitats socials assistint a actes on puguis conèixer altres professionals, empresaris, etc.

Sabies que el 27% de les empreses ofereixen feina a través d'Internet, segons Adecco?

I que el 51% dels espanyols utilitzen les xarxes socials per trobar feina i el 64% dels directors de recursos humans busquen el perfil dels candidats en les xarxes socials abans d'una entrevista, segons un estudi de Viadeo?