Els Protagonistes de Sistemes Microinformàtics i Xarxes

Experts en Sistemes Microinformàtics i Xarxes

Els Protagonistes de Sistemes Microinformàtics i Xarxes
"Actualment a Espanya existeix una demanda de professionals relacionats amb la informàtica i les noves tecnologies que obliga les empreses a buscar en altres països a causa de la mancança que hi ha aquí."
Un professor i un estudiant del cicle formatiu de grau mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes et donen a conèixer la professió i els estudis.
El professor

Antonio López Garrido és llicenciat en Informàtica i imparteix l'assignatura de Serveis en Xarxa, matèria de 2n curs de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, a l'IES Ulyssea de Ugíjar (Granada).

Quines competències o habilitats ha de potenciar l'alumnat d'aquesta titulació per sortir ben preparat?
La informàtica és una ciència en evolució contínua, amb la qual cosa es valorarà la capacitat d'aprendre una eina nova en poc temps. Per a això es necessita molta força de voluntat, ganes d'aprendre, autoestima alta i confiança en un mateix. El bon alumne és aquell que és capaç de resoldre problemes de manera autònoma en un temps curt, més que no pas el qui sap fer servir moltes eines. El més important és la capacitat d'adaptació i d'aprenentatge.

Consell a un futur estudiant...

Es tracta d'un cicle amb molta sortida professional malgrat que tot dependrà de la motivació de l'alumne. Si vol, tindrà feina, perquè la informàtica sempre té i tindrà demanda. Actualment a Espanya existeix una demanda de professionals relacionats amb la informàtica i les noves tecnologies que obliga les empreses a buscar en altres països a causa de la mancança que hi ha aquí. Aquest cicle pot ser l'inici de la vida laboral o el salt per continuar estudiant un grau superior d'Informàtica.

PLA D'ESTUDIS

Els mòduls professionals d'aquest cicle formatiu són:

  • Muntatge i manteniment d'equip
  • Sistemes operatius monoestació
  • Aplicacions ofimàtiques
  • Sistemes operatius en xarxa
  • Xarxes locals
  • Seguretat informàtica
  • Serveis en xarxa
  • Aplicacions web
  • Formació i orientació laboral
  • Empresa i iniciativa empresarial
  • Formació pràctica en centres de treball
L'estudiant

El Juan Carlos Ramos Sierra, de 18 anys, està estudiant 2n del cicle formatiu de grau mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes a l'IES San Andrés (Villabalter, Lleó).

I què és el que t'està sorprenent més d'aquests estudis?
Doncs en un principi pensava que un cicle de grau mitjà no em podria aportar gaires coneixements per la fama que tenen des de fora, ja que la gent els sol menystenir, però em sorprèn gratament la gran quantitat de coneixements de tot tipus que he adquirit sobre el món de la informàtica.

Què és el que t'està costant més del cicle?

Les assignatures que no tenen a veure amb la informàtica, per norma general, pel fet que solen “trencar” una mica amb els esquemes de la manera en què treballem amb la informàtica en el cicle i allò a què ens hem acostumat.

Assignatures més complicades.
Doncs complicades per a mi, com ja he dit, poden ser les que no tenen a veure amb la informàtica perquè no s'usa el mateix tipus de sistema d'ensenyament, solen ser més teòriques i de temes que potser no t'arriben a interessar tant, però des del meu punt de vista, la resta d'assignatures són força suportables si t'agrada la informàtica.

Consell a un futur estudiant...
En primer lloc, que no vagi amb la idea que són uns estudis que es treuen fàcilment, en segon lloc, que si té interès per aprendre, no es penedirà d'escollir-lo i, a l'últim, que si li agrada la informàtica, és una molt bona opció a tenir en compte.