Els Protagonistes d'Enginyeria Alimentària
L'Enginyeria Alimentària en 1a persona
El Professor Fernando Calderón Fernández és doctor enginyer agrònom i exerceix com a professor del grau en Enginyeria Alimentària a la Universidad Politécnica de Madrid. Quines competències o habilitats han de potenciar els alumnes d'aquesta titulació per sortir ben preparats? Fonamental posseir un bon nivell d' anglès. En la titulació s'imparteix una assignatura troncal d'Anglès tècnic, que complementa els coneixements previs de l'alumnat. Consell a un futur estudiant... | PLA D'ESTUDIS Aquí tens una relació d'assignatures bàsiques i obligatòries del grau en
|
Meritxell Roman Castells té 27 anys i és de Barcelona, actualment està a 2n del grau en Enginyeria Alimentària a l'Escola Superior d'Agricultura de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Què és el que t'està costant més de la carrera?
Potser el més dificultós és la realització de treballs i, sobretot, fer-los en equips de més de 3 persones, perquè és quan hi ha més divergències d'opinions.
Què és el que més t'està sorprenent de la titulació?
El que més em sorprèn és la quantitat de pràctiques que hi ha a cada assignatura, com problemes a classe, anar al laboratori, sortides de camp, visites a indústries... Aquests tipus de coses fan que el grup de classe estigui més unit i ens coneguem millor.
Assignatures més complicades
L'assignatura més complicada per mi és Biologia vegetal perquè, com en totes les assignatures, hi ha tecnicismes, i si vas fer el batxillerat tecnològic, no estàs acostumat als termes botànics, com ha sigut el meu cas. La química també ha comportat una gran dosi d'esforç.
Consell a un futur estudiant...
L'Enginyeria Alimentària és una enginyeria molt interessant perquè ens ajuda a saber com estan fets els aliments i com podem millorar-los. Es tracten també els processos de producció i comercialització dels productes que consumim diàriament, que també resulta molt interessant.