La professional en Dietètica
Cicle Formatiu de grau superior en Dietètica
"El cicle formatiu de grau superior en Dietètica sí que et prepara per al món laboral, bàsicament per les pràctiques externes." Pilar Luján López és de València i té 24 anys; és Tècnic superior en Dietètica i Nutrició per l'IES Federica Montseny de Burjassot (València) i treballa a la cuina d'un hospital.
Creus que aquest cicle formatiu t'ha preparat prou per al món laboral? Si, bàsicament per les pràctiques externes realitzades en hospitals, centres d'atenció primària, empreses, residències… això dóna forma a la matèria impartida durant el cicle. Què creus que es valora d'un tècnic superior en dietètica a l'hora de trobar feina? En el meu lloc de treball, la cuina d'un hospital, es valora molt ser una persona resolutiva en les complicacions i dubtes que sorgeixen diàriament tant a la cuina com amb el personal de planta (infermers/infermeres i auxiliars). Consell a un futur estudiant... A un futur estudiant del cicle li diria que ha de ser constant, estudiar molt per poder-se'n sortir bé en la pràctica i no dubtar a cercar material de treball i tenir iniciativa. És fonamental per portar els estudis a la pràctica.
I a un altre que l'estigui acabant? Pel que fa a l'estudiant que està a punt d'acabar el cicle li diria que ho doni tot en les seves pràctiques externes perquè d'això dependrà en part que el contractin, que sigui sacrificat, que tingui iniciativa i que no s'espanti. El treball és molt bonic i de vegades difícil, perquè et relaciones amb molta gent i això sempre és delicat. | | | RADIOGRAFIA En què consisteix la teva feina? Consisteix a comprovar que la dieta del pacient i les observacions que em passen des de planta estiguin correctes i s'ajustin a la patologia del pacient, a comprovar i verificar en la cinta d'emplatat que a cada pacient li arriba el menjar corresponent a la seva patologia, passar les quantitats de plats que cal elaborar als cuiners i la matèria primera que cal servir a cuina als magatzemistes, definir els ingredients del plat i organitzar els plats a la safata perquè siguin el més desitjable possible. Eines o materials que utilitzes en la teva feina. El més important és un programa informàtic multilloc de gestió de cuina (Arinka Pro 2.0). Condicions de treball. - Entorn laboral
És força bo, malgrat tenir una gestió mixta en la qual jo formo part de l'empresa privada externa que gestiona la cuina, però també hi ha personal que pertany a l'administració pública. - Horari
De 11.30 a 13.30 i de 15.30 a 21.30 - Salari
El meu salari anual brut oscil•la entre els 12.000 i els 18.000 euros. |