El professional de Cuina i Gastronomia
Cicle formatiu de grau mitjà en Cuina i Gastronomia
"Crec que el cicle formatiu de grau mitjà en Cuina m'ha preparat prou, encara que cada cuina és un món." Eric Velilla Aguilar té 20 anys i és de Torrecilla de Alcañiz (Terol), va estudiar el cicle formatiu de grau mitjà en cuina a l'I.E.S Matarraña de Valderrobres (Terol) i actualment treballa en un restaurant de Saragossa.
Creus que el cicle formatiu t'ha preparat prou a l'hora de llançar-te al món laboral? Com que el món de l'hoteleria és molt ampli, crec que sí, tot i que tampoc massa, perquè a cada cuina hi ha un criteri diferent a l'hora de portar un negoci. Què creus que es valora d'un tècnic en cuina a l'hora de trobar feina? Principalment es valora l'experiència, però també molts altres aspectes com les ganes i l'esforç que demostres a l'hora de treballar. Consell a un futur estudiant... Que des del primer dia comenci al 100 % donant-ho tot, perquè l'hoteleria és tot un món i hi ha moltes coses per aprendre.
I a algú que estigui a punt d'acabar-lo? A qui acaba li diria que vagi a treballar amb moltes ganes d'aprendre, ja que hi ha molta diferència entre fer pràctiques en un institut i treballar de cuiner en un restaurant. | | | RADIOGRAFIA En què consisteix la teva feina? Jo treballo en cambra freda i la meva feina consisteix a elaborar aperitius i els plats corresponents a aquesta partida Eines i materials que utilitzes. Les eines típiques: taula, ganivet de verdures, paelles, cassons, thermomix, etc… Condicions de treball. - Entorn laboral
Em porto molt bé tant amb els companys de cuina, com amb els caps i els companys de sala, i m'ajuden en tot el que necessito. - Horari
Doncs l'horari varia molt, perquè hi ha dies que es treballa més que d'altres, 2 dies de descans setmanal. - Salari
El meu salari anual brut oscil•la entre els 6.000 i els 12.000 euros. |