"El meu consell a qualsevol estudiant d'aquest cicle és que enfoqui el curs a treure's la llicència de SENASA per poder trobar feina més fàcilment." L'Alejandro Coello, madrileny de 28 anys, és tècnic superior en Manteniment aeromecànic pel Centre Integrat de Formació Professional “Professor Raúl Vázquez” de Madrid.
"La professió d'editora és un enorme privilegi perquè suposa treballar cada dia amb un material tan pur i noble com és el llenguatge." L'Ana S. Pareja té 30 anys i és de Castelló, tot i que fa temps que va marxar a Barcelona a estudiar. Actualment està al capdavant de l'editorial independent Alpha Decay.
És possible que el nou sistema universitari encara et plantegi alguns dubtes; esperem poder-te ajudar i respondre algunes de les teves preguntes. Si acabes de començar un grau o ho faràs l'any acadèmic vinent, 2011-2012, segur que la informació que et donem en aquest apartat t'interessarà perquè t'expliquem el que has de fer si vols canviar d'universitat o de carrera i també de la importància dels idiomes en els graus.
"Les sortides professionals dels geògrafs són molt diverses i nombroses, però cal esforç, tenacitat, una bona formació i especialització..." Ferran Salvador Franch, professor del grau en Geografia de la Universitat de Barcelona, et dóna a conèixer l'essència d'aquests estudis i els canvis que ha comportat la seva adaptació a l'EEES.
"En aquest cicle aprendran les tècniques d'elaboració i el maneig de les matèries primeres, que és on es troben les claus per al desplegament dels treballs futurs." Jon Iztueta Villar és professor del cicle formatiu de grau mitjà en Forneria, pastisseria i confiteria a l'I.E.S. OSTALARITZA B.H.I.- GALDAKAO (Escola Superior d'Hoteleria de Galdakao) a Biscaia.
"Del cicle formatiu de grau mitjà de Forneria, pastisseria i confiteria sortim bastant preparats, millor del que les mateixes empreses poden pensar." Joaquín Manuel Sousa Rodríguez, als seus 23 anys, treballa com a Oficial 1r de pastisseria, gràcies al fet d'haver estudiat el cicle formatiu de grau mitjà en Forneria, pastisseria i confiteria a l'institut Vegas Bajas de Montijo (Badajoz).
"L'Enginyeria Civil i Territorial té un elevat grau de dificultat que requereix un esforç diari, tot i que és cert que és una carrera preciosa." Vicente Negro Valdecantos és professor del grau en Enginyeria Civil i Territorial i de l'Enginyeria de Camins, Canals i Ports que per ara encara conviuen a l'Escuela Técnica Superior de Ingenieros de Caminos, Canales y Puertos de la Universidad Politécnica de Madrid.
"L'Enginyeria de Camins, Canals i Ports és una carrera en la qual adquireixes una bona base de moltes àrees de coneixement." Borja Romero García és de Granada i té 24 anys. Actualment està fent l'últim curs de l'Enginyeria de Camins, Canals i Ports en la Escuela Técnica Superior Ingeniería de Caminos, Canales y Puertos de la Universidad de Granada.
"El consell que dono, tot i que a mi no me l'han donat, però sí que l'he aplicat, és el que diu en Guardiola als seus jugadors: Perseverança!" En Pau Garcia-Milà va crear, juntament amb un amic, l'escriptori EyeOS. Ara, amb 23 anys, és un dels propietaris d'una empresa amb comunitats d'usuaris a més de 45 països i 30 treballadors.