"Treballar a Gal·les ha estat cosa de l'atzar, però els estudis i la formació per arribar fins aquí són, sens dubte, fruit del meu esforç." Marina Andrés té 32 anys i és de l'Ampolla (Tarragona). És enginyera tècnica agrícola, especialitzada en indústries agroalimentàries (Universitat Rovira i Virgili) i enginyera agrònoma, especialitzada en biotecnologia (Universitat de Lleida). A més, ha estudiat un any a la Università di Bologna, a Itàlia, gràcies a una beca Erasmus. També ha fet un màster de recerca en el camp dels polisacàrids a la University of Wales.
"Per cursar el grau en Relacions laborals són essencials la disciplina de treball i l'esforç." David Lantarón Barquín és doctor en Dret i imparteix l'assignatura de Dret del treball I, matèria obligatòria que s'imparteix en el segon curs de Relacions laborals a la Facultat de Dret de la Universidad de Cantabria.
Els components reciclables com el plàstic, el paper i cartró, el vidre, els materials fèrrics i el compost orgànic es porten a una planta de recuperació i separació de residus. Allà se seleccionen i, posteriorment, es tracten i es converteixen en materials reutilitzables. Et donem a conèixer en què consisteix la feina d'un operador de planta de recuperació i separació de residus i els estudis que hauries de cursar per dedicar-t'hi.
"Als alumnes que els agradi el món de la química els animo a matricular-se en aquest cicle, ja que els permetrà tenir una professió amb molt futur." Oriol Vernet Blanch és llicenciat en Química i en Bioquímica per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Imparteix el mòdul d'Operacions unitàries, de set hores setmanals, del 1r curs del cicle formatiu de grau mitjà en Planta Química a l'IES Comte de Rius de Tarragona.
"La gran particularitat del cotxe de radiocontrol elèctric que he inventat és que l'hidrogen no s'emmagatzema, sinó que es genera en el mateix vehicle a partir de residus d'alumini." Aleix Llovet Vidal, juntament amb el professor Xavier Salueña, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial i Aeronàutica de Terrassa, ha creat el primer cotxe de radiocontrol que funciona amb anelles de llaunes de refresc.
Aquest professional s'encarrega d'apagar incendis, evitar l'aparició o la propagació del foc, ajudar en accidents i rescatar les persones en perill, entre d'altres funcions. Llegeix què has de fer per ser bomber professional. Tingues en compte que aquesta informació és orientativa, ja que cada comunitat autònoma o cos professional té la seva pròpia regulació.