Si tens entre 16 i 65 anys, estàs inscrit a l'INEM o a les Oficines de Treball de la teva comunitat i vols formar-te, la Formació professional per a l'ocupació t'interessa. La Formació professional per a l'ocupació és tant per a persones desocupades, que cerquen feina, com per a aquelles que treballen, però que volen ampliar les seves competències.
Les xarxes socials són portals on amics i coneguts poden compartir virtualment tot allò que fan quotidianament o els crida l'atenció. Saps quant i com et poden ajudar les xarxes socials a trobar una feina? I els seus pros i contres? Doncs t'ho expliquem a Qestudio, no t'ho perdis!
El Servei Voluntari Europeu et permet desenvolupar projectes locals en un país diferent del teu. T'expliquem què és i en què consisteix el Servei Voluntari Europeu i els requisits que has de complir per poder formar-ne part.
La preinscripció universitària és un dels tràmits més importants, ja que és quan decideixes el que vols estudiar i on ho vols fer. La preinscripció universitària es du a terme durant els mesos de juny i juliol, tot i que cada comunitat autònoma estableix el seu calendari; per això et recomanem que t'informis directament través de la conselleria d'educació de la teva comunitat.
A l'hora de posar-te a estudiar, cal que et trobis físicament i anímicament bé i que tinguis un lloc adequat per estudiar i també una bona organització.
Si el curs t'ha anat bé, l'estiu és un bon moment per posar-te a treballar, ja que les classes s'han acabat, tens temps lliure i, a més, és una bona oportunitat per agafar experiència laboral.
Per anar a la universitat, has de saber que abans de matricular-te cal fer una preinscripció per determinar què i on vols estudiar. T'expliquem en què consisteix la preinscripció universitària i t'informem de les dates per fer-la.
Estàs estudiant un cicle formatiu de grau superior i vols cursar un grau universitari? T'expliquem els passos que has de seguir per accedir a la universitat des d'un cicle formatiu de grau superior de formació professional específica, d'ensenyaments artístics o d'ensenyaments esportius.
Saber parlar bé davant d'un públic, bé sigui davant d'una persona o davant de mil, és una competència transversal molt valorada actualment tant en l'àmbit acadèmic com laboral. Les competències transversals són habilitats genèriques, comunes a la majoria de les professions, com saber idiomes, ser creatiu, saber treballar en equip o parlar bé en públic...
Una bona manera d'assabentar-te de l'oferta acadèmica i professional que hi ha, tant al nostre territori com a l'estranger, és visitant les diverses fires i salons educatius que se celebren.