Grau en enginyeria alimentària
Enginyeria Alimentària
El grau en Enginyeria Alimentària pertany a la branca del coneixement de les Enginyeries i Arquitectures, i és de 4 anys.
Aquest títol et prepararà per dissenyar i executar projectes d'indústries alimentàries; per a això aprendràs i coneixeràs tots els processos i les tecnologies que possibiliten la conversió de matèries primeres en aliments i sempre amb la màxima seguretat alimentària i respecte pel medi ambient.
La planificació de projectes d'indústries alimentàries consisteix en establir els processos necessaris per obtenir la transformació de les primeres matèries en aliments, incloent maquinària, instal•lacions i personal necessari, entre d'altres.
Si estàs interessat en cursar aquests estudis, has de ser una persona a qui li agradi la natura, però també és recomanable:
- Interès per la ciència, la física i la biologia.
- Bona aptitud numèrica i mecànica.
- Bon raonament abstracte.
- Capacitat per treballar en equip.
Com a graduat en Enginyeria Alimentària exerciràs tant en l'àmbit públic com en el privat, i podràs fer-ho en:
- La indústria alimentària: elaborant olis i greixos, fruites i hortalisses, forneria i brioxeria, productes lactis, carnis, vins i derivats, espècies, begudes estimulants, malteria i cerveseria, edulcorants, nous aliments, aliments especials, etc.
- Consultories: duent a terme projectes i consultes sobre indústries alimentàries, com el disseny, la construcció i el muntatge de maquinària, instal•lacions i control de processos.
- Empreses de subministraments, ja sigui de matèries primeres, maquinària i instal•lacions, microorganismes d'interès industrial o material d'envasament.
- Empreses d'acreditació i de certificació.
- Entitats d'aplicació i seguiment de programes de qualitat i gestió mediambiental.
- Centres d'investigació, desenvolupament i innovació.
- Centres educatius com a docent.
Podràs accedir a aquesta carrera des de:
Batxillerat. Des de qualsevol modalitat, encara que has de tenir en compte les matèries específiques de la selectivitat en cas que necessitis assegurar la nota d'accés.
Formació professional
Cicles formatius de grau superior. Si realitzes la prova específica de la selectivitat, has de tenir en compte les assignatures que ponderen segons la branca del coneixement de la carrera que vulguis cursar.
En cas d'empat de notes, has de saber que tindràs preferència d'accés si has cursat un cicle formatiu adscrit a la branca de coneixement de la titulació.
En aquest enllaç podràs veure els cicles relacionats amb la branca de coneixement d'Enginyeria i Arquitectura a la qual pertany el grau en Enginyeria Alimentària.
PLA D'ESTUDIS
Aquestes són algunes de les assignatures bàsiques i obligatòries del grau en enginyeria alimentària (poden variar en funció de la universitat):
- Biologia general
- Física
- Matemàtiques
- Química
- Dibuix en enginyeria
- Hidràulica
- Producció animal
- Anàlisis de mercat i valoració agrària
- Industries càrniques i làcties
- Industries extractives i fermentatives
Oficials
Titulacions universitàries i cicles formatius de grau mitjà i superior.
No oficiales
A Educaweb podràs trobar una gran quantitat de cursos i seminaris d'Indústries agràries i alimentàries i medi ambient.
A més a més del grau en Enginyeria Alimentària també podràs trobar altres graus amb noms i continguts similars; en aquest cas, també tens els següents graus:
- Enginyeria Alimentària i Medi Rural.
- Grau en Enginyeria Agrària i Alimentària.
- Grau en Enginyeria Agroalimentària.
- Grau en Tecnologia i Gestió Alimentària.