L'estudiant del CFGS en Dietètica
Cicle Formatiu de grau superior en Dietètica
"Considero que el cicle formatiu de grau superior en Dietètica no és difícil sempre que es faci amb interès." Ana Belén Golán Vázquez està fent les pràctiques del cicle formatiu de grau superior en Dietètica a l'IES Leixa de A Coruña.
Els estudis que estàs fent són el que t'esperaves? De fet superen amb escreix les meves expectatives inicials, perquè els camps que comprèn són realment amplis, des de la dietoterapia a la microbiologia, passant pel control alimentari. Tots ells s'aborden pensant en el món laboral i en la utilitat pràctica, i les 380 hores de formació en centres de treball ajuden a complementar aquesta formació teòrica i et permeten orientar el futur laboral cap a l'àmbit que més t'interessi. ¿Quins aspectes consideres positius i negatius d'quest cicle? Com a aspectes positius considero que es dóna una àmplia formació teoricopràctica, i com a negatius crec que en el 2n any del cicle, la teòrica resulta massa comprimida perquè quedi temps per a la Formació en Centres de Treball (FCT). Creus que és un cicle difícil? No considero que sigui un cicle difícil sempre que es faci amb interès. La importància d'alimentar-se adequadament, sobretot en cas de patologies amb tractament dietoteràpic, és cada dia més patent, fet que provoca que augmenti l'interès per ampliar els coneixements en aquest camp. A més a més, l'orientació educativa dels docents experts ajuda que tot resulti més fàcil. Quines assignatures t'han resultat més complicades? Dietoterapia: per la quantitat de patologies amb tractament dietètic i la complexitat de la realització de dietes equilibrades malgrat les diferents restriccions. Microbiologia: per la quantitat de gèrmens que poden contaminar els aliments i la complexitat de la seva identificació, així com per la quantitat de malalties de transmissió alimentària i la seva complexa prevenció. | | PLA D'ESTUDIS El cicle formatiu de grau superior en Dietètica es compon de 9 mòduls teòrics i 1 de pràctic. - Organització i gestió de l'àrea de treball assignada en la unitat o gabinet de dietètica
- Alimentació equilibrada
- Dietoteràpia
- Control Alimentari
- Microbiologia i higiene alimentària
- Educació sanitària i promoció de la salut
- Fisiopatologia aplicada a la dietètica
- Relacions en l'entorn de treball
- Formació i orientació laboral (FOL)
- Formació pràctica en centres de treball (FCT)
|
Quins plans de futur tens?
En el meu cas particular m'agradaria estudiar la Diplomatura Universitària en Infermeria perquè els coneixements dietètics complementin l'exercici d'aquesta professió i, per descomptat, es tradueixin en un tracte excepcional dels pacients i de les seves patologies.