L'estudiant del CFGM en Cuina i Gastronomia
Cicle formatiu de grau mitjà en Cuina i Gastronomia
"M'imaginava que el cicle formatiu de grau mitjà en Cuina seria més simple, però ha estat tot el contrari." Sandra Pons Molina té 19 anys i és de Maó (Menorca), i ha finalitzat fa poc les pràctiques del cicle formatiu de grau mitjà en cuina que estava fent a l' IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, també a Menorca.
Els estudis que has fet són el que t'esperaves? No, gens ni mica. He après moltes més coses de les que pensava; potser perquè no tenia experiència en una cuina, però la veritat és que m'ho imaginava més simple, en canvi ha estat al contrari. Des del primer dia vam començar a treballar a la cuina, a fer serveis que em van ajudar bastant a entendre com es treballa en una cuina de veritat. Quins aspectes consideres positius d'aquest cicle? Tota la feina i els treballs m'han ajudat per aprendre coses noves. I negatius? Cal més temps per poder explicar tot el temari que ens volien donar, ja que hi va haver moltes coses que no es van poder explicar i que m'hauria agradat aprendre. Quines assignatures t'han resultat més complicades? Les que realment m'han costat són Relacions en l'Entorn de Treball (RET) i Formació i Orientació laboral (FOL). Vaig trobar que eren assignatures una mica complicades d'entendre, i sobretot d'estudiar. | | PLA D'ESTUDIS El cicle formatiu de grau mitjà en Cuina i Gastronomia està format per 9 mòduls teòrics i 1 de pràctic. - Ofertes gastronòmiques
- Preelaboració i conservació d'aliments
- Tècniques culinàries
- Processos bàsics de pastisseria i rebosteria
- Productes culinaris
- Postres en restauració
- Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments
|