L'estudiant del CFGM en Cuina i Gastronomia

Cicle formatiu de grau mitjà en Cuina i Gastronomia

L'estudiant del CFGM en Cuina i Gastronomia
"M'imaginava que el cicle formatiu de grau mitjà en Cuina seria més simple, però ha estat tot el contrari."
Sandra Pons Molina té 19 anys i és de Maó (Menorca), i ha finalitzat fa poc les pràctiques del cicle formatiu de grau mitjà en cuina que estava fent a l' IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, també a Menorca.

Els estudis que has fet són el que t'esperaves?
No, gens ni mica. He après moltes més coses de les que pensava; potser perquè no tenia experiència en una cuina, però la veritat és que m'ho imaginava més simple, en canvi ha estat al contrari. Des del primer dia vam començar a treballar a la cuina, a fer serveis que em van ajudar bastant a entendre com es treballa en una cuina de veritat.

Quins aspectes consideres positius d'aquest cicle?
Tota la feina i els treballs m'han ajudat per aprendre coses noves.

I negatius?
Cal més temps per poder explicar tot el temari que ens volien donar, ja que hi va haver moltes coses que no es van poder explicar i que m'hauria agradat aprendre.

Quines assignatures t'han resultat més complicades?
Les que realment m'han costat són Relacions en l'Entorn de Treball (RET) i Formació i Orientació laboral (FOL). Vaig trobar que eren assignatures una mica complicades d'entendre, i sobretot d'estudiar.

PLA D'ESTUDIS

El cicle formatiu de grau mitjà en Cuina i Gastronomia està format per 9 mòduls teòrics i 1 de pràctic.

  • Ofertes gastronòmiques
  • Preelaboració i conservació d'aliments
  • Tècniques culinàries
  • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria
  • Productes culinaris
  • Postres en restauració
  • Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments