CFGM en Cuina i gastronomia
Coneix el Cicle formatiu de grau mitjà en cuina i gastronomia, i bon profit!
Cursant aquest cicle aprendràs a pre-elaborar i a preparar qualsevol mena d'àpat. A més a més, també t'ensenyaran com s'ha de conservar o presentar el plat que preparis, sempre seguint les normes d'higiene i de qualitat establertes.
Qualsevol mesura és poca, i més tenint en compte que el que elaboris serà després consumit, per la qual cosa és molt important que els productes siguin de qualitat i que estiguin en bon estat, igual que ho és la higiene i seguir les pautes de protecció mediambiental, com el reciclatge d'olis, de plàstics, etc.
És evident que t'ha d'agradar cuinar i que has de tenir art per fer-ho, però també és important que tinguis altres habilitats, com per exemple:
- Paciència
- Observació
- Capacitat per treballar en equip i sota pressió
- Creativitat
Pla d'estudis
|
Sense titulació:
- Mitjançant una prova d'accés als 17 o 18 anys (en funció de cada comunitat autònoma).
- Superant un curs d'accés, a través del qual podràs accedir al cicle de grau mitjà sense fer cap prova.
Amb titulació:
El graduat de l'ESO et permet accedir directament al cicle sense dur a terme cap prova.
Programes de qualificació professional inicial (PQPI):
- Cursar els mòduls específics i els mòduls formatius de caràcter general dels PQPI, i obtenir una nota mitjana de tots dos igual o superior a 8.
- Cursar, a més dels mòduls esmentats, el mòdul voluntari, que et permet aconseguir el graduat de l'ESO.
- Si no compleixes cap d'aquests dos requisits, hauràs de fer la prova d'accés i quedaràs exempt de la part científica i tecnològica.
Formació professional
Des de qualsevol altre cicle formatiu de grau mitjà, sigui de formació professional específica, ensenyaments artístics o ensenyaments esportius. En funció del cicle et poden convalidar certes assignatures.
Has de tenir en compte que, independentment de la teva via d'accés, si per a aquest cicle hi ha més demanda que oferta hi accediran les persones que tinguin millor nota.
Tenint la titulació de Tècnic/a en Cuina i Gastronomia podràs treballar com a cuiner en restaurants i hotels, en càterings, botigues de menjars preparats, empreses d'emmagatzemament, envasament i distribució de productes alimentaris, etc.
Oficials
Titulacions universitàries i cicles formatius de grau mitjà i superior.
No oficials
A Educaweb.com podràs trobar molts cursos i seminaris de Cuina i restauració.